Tips

Wist je dat een Norwich Terrier maar een lichte narcose mag hebben?


Omdat de Norwich Terrier een klein gefokte Ierse Terrier is heeft hij in verhouding tot zijn lichaamsgewicht zware botten. Het is dus erg belangrijk dat je de dierenarts er op attent maakt dat jouw Norwich aan ca. 1/3 van de normale narcose voor zijn gewicht genoeg heeft. Meer kan tot ernstige complicaties lijden en de hond kan overlijden.

Eet jouw Norwich graag poep?


Dan kan het zijn dat hij bepaalde stoffen mist.
Dit kun je in de meeste gevallen verhelpen door hem één keer per dag een plakje ananas uit blik te geven.Ze zijn er gek op!
Wat je ook kunt doen is een stuk eierkoek geven. Dan eten ze liever af en toe een stukje eierkoek dan poep!


Medicijnen geven.
Is het nodig om jouw Norwich medicijnen te geven zoals pilletjes van de dierenarts, wormenkuur etc.? Dat gaat het makkelijkst door deze in een beetje smeerleverworst of kruidenkaas te verstoppen. Grote pillen kun jehet best in stukken breken en verstoppen. Jouw Norwich zal deze dan met veel plezier en zonder problemen opeten!


Wist je dat een hond geen verkoudheid kan krijgen?


Honden worden niet besmet door de virussen die bij de mens verkoudheid kunnen veroorzaken. Je hond kan wel een infectie krijgen die het strottenhoofd, de luchtpijp en de bronchiën kan aantasten.

Als de bovenste luchtwegen worden geïnfecteerd kan de hond gaan hoesten en niezen. Hoesten is op zich helemaal niet erg. Hoesten is een natuurlijke reflex om de luchtwegen vrij te maken.

Als je hond een druipneus heeft en veel en abnormaal hoest neem dan meteen contact op met de dierenarts.

Andere ‘menselijke’ ziektes kan een hond eventueel wel overkrijgen. Bijvoorbeeld infectieziektes zoals tuberculose. De hond kan ook streptokokkeninfectie meedragen zonder zichtbare symptomen.

Ook als er iemand in het gezin last heeft van roodvonk, acute gewrichtsreumatiek, ontstoken amandelen of door pneumokokken veroorzaakte longontsteking moet je ervoor zorgen dat de hond ook een antibioticakuur krijgt.


Wist je dat honden het zomers snel TE warm krijgen?


Honden missen zweetkliertjes over hun gehele huid. Daarom is het op warme dagen moeilijker voor ze om warmte af te stoten. Het hijgen helpt hen deels af te koelen.
Zorg ervoor dat jouw hond in de schaduw kan liggen, er frisse lucht is en dat er altijd een bak vers drinkwater voor hem klaarstaat.
Laat jouw hond nooit in de auto achter, ook niet met een open raam, de temperatuur loopt sneller op dan je denkt.