Pups

Aanschaf


Dek- en Nestberichten

Pups


Waar moet ik zijn voor een Norwich Terrier pup?

Helaas is het aanbod van pups kleiner dan de vraag. De laatste jaren is het niet ongewoon dat je soms (wel langer dan) een jaar moet wachten op een hondje. Dit heeft ook te maken met het feit dat de nestjes klein zijn. Het is verstandig om goed kennis te maken met het ras voor je de beslissing neemt om een pup aan te willen schaffen. Op onze Kampioens Club Match of tijdens de wandelingen die Norwich Fun organiseert kun je het verschil van type hond zien, hier is wel degelijk verschil in. Ook kun je contact opnemen met een fokker en vragen of je langs kan komen om te zien of dit is wat je zoekt.

Onder het kopje Dekberichten worden de deze berichten vermeld van onze fokkers wanneer dit gemeld wordt aan de vice voorzitter (info@deepcreeks.nl) en gecontroleerd is dat aan de gestelde eisen zijn voldaan. Onder het kopje Nesten worden de geboortes vermeld. Elke fokker die lid is van de NNTC en zich houdt aan de gezondheidseisen zoals vermeld in het Verenigingsfokreglement, mag zijn of haar nestje op de website laten plaatsen. Het Verenigingsfokreglement is goedgekeurd door de Raad van Beheer. Deze Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland is de overkoepelende organisatie van de gehele Kynologie. De Raad van Beheer (R.v.B) heeft tot doel de kynologie in Nederland te bevorderen, regels te stellen met betrekking tot de hondensport en te waken tegen alles wat in strijd is met de belangen van de kynologie. De Raad van Beheer heeft het recht om Verenigingen als lid te erkennen en het voeren van het Hondenstamboek (N.H.S.B.). De Norwich Terrier Club is als Vereniging lid van de Raad van Beheer.


Een Norwich Terrier met een stamboom


De afstamming van rashonden wordt in een stamboek (N.H.S.B.) bij de Raad van Beheer vastgelegd. De honden dienen raszuiver te zijn en als ras erkend te zijn. Op de stamboom staat de Naam van de hond, de kleur, het ras en de afstamming tot in de derde generatie. Verder staat vermeld het Stamboomnummer en het Chipnummer. De pup heeft door middel van een enting een chip ingebracht gekregen van een medewerker/ster van de R.v.B. Het identificatienummer is in het gegevensbestand van de R.v.B. gekoppeld aan het stamboomnummer. Op 1 juni 2014 gaat de verplichte DNA-afname voor alle ouderdieren en afstamming controle bij alle pups van start. De fokker krijgt dan een DNA profiel van het nest. Zo weet de koper zeker dat de vader en de moeder de werkelijke ouders zijn.
Naast de Stamboom (registratiebewijs) is er een eigendomsbewijs.

Op dit eigendomsbewijs staan in het bovenste deel de gegevens van de fokker. De nieuwe eigenaar vult zijn/haar gegevens in het onderste gedeelte, zowel de fokker als de eigenaar ondertekenen het eigendomsbewijs en stuurt het formulier naar de Raad van Beheer. De nieuwe eigenaar ontvangt een nieuw registratiebewijs van de R.v.B met daarop zijn eigen naam geprint.


Nieuwe plicht


In Nederland geldt sinds 1 april 2013 verplichte identificatie en Registratie (I&R) voor honden. Uw Norwich Terrieris gechipt. Het chipnummer is uniek, waardoor de hond geïdentificeerd kan worden. Dit chipnummer moet samen met de actuele contact gegevens in een databank opgeslagen worden. De fokker van de hond heeft de eerste registratie bij Databank Honden al gedaan. Het bewijs, de factuur, van de eerste registratie laat de fokker aan u zien. Binnen twee weken na aankoop moet de nieuwe eigenaar de pup op zijn of haar naam registreren bij Databank Honden: www.databankhonden.nl.
Met deze nieuwe maatregel wil de overheid de illegale en malafide hondenhandel en fokkerij aanpakken en het welzijn van honden in Nederland verbeteren.


Aanschaf


Koop een pup nooit uit de krant. Een goede fokker is lid van, en fokt volgens de regels van de rasvereniging.

Kijk op de pagina ‘Fokkers’ naar aangesloten fokkers.

Het wil nog niet zeggen dat een kennel die adverteert in de krant of op internet en lid is van de Nederlandse Norwich Terrier Club volgens de fokreglementen van de NNTC fokt.
Bel bij twijfel naar de rasvereniging of stuur een mailtje

Als je een pup koopt let je als eerste op de huisvesting, is hij aan de huiselijke geluiden gewend? Vraag of de pup ingeënt en ontwormd is, en controleerin het inentingsboekje naar een gezondheidscheck.

Verkoopt de fokker de pup met een koopcontract lees dat dan goed door.
Vraag hoe de pup gevoed is en hoe je dat verder moet doen. Meestal krijg je wat voeding mee, zodat de pup langzaam op nieuw voer over kan gaan. Misschien is er een voedingslijstje?
Vraag of de pup of er wat aan zindelijkheid gedaan is, zindelijk moet je hem/haar zelf maken.
Koop je een hondje voor de show, geef dit dan aan bij de fokker.
Let erop dat de oogjes van de pup schoon zijn en let op dat de pup een schone huid heeft.

Het is leuk als de pup die jij op het oog hebt, of de fokker voor je uitgekozen heeft direct op je af komt. Ook al is dat niet het geval dan zal de band tussen jou en je pup heel sterk worden.

Norwichjes hangen erg aan hun baas. De fokker kent meestal het karaktervan de pup en zal je adviseren welke pup het beste geschikt voor jou is.
Heb je de pup gekocht en mee naar huis, ga dan liefst dezelfde week naar je dierenarts om hem na te laten kijken. Mocht er iets niet in orde zijn neem dan contact op met de fokker. Hij/zij weet het beste wat en hoe te handelen.

Dek- en Nestberichten


In deze rubriek wordt een dek- en nestberichten geplaatst als de fokker het aan de vicevoorzitter

van de vereniging heeft doorgegeven (vicevoorzitter@norwichterrierclub.nl)

en aan alle voorwaarden is voldaan.


Hieronder de meldingen:

Dekberichten:


Er zijn heden geen dekberichten.


Nestberichten:


Op 5 mei 2024

Is Windermer’s Pia moeder geworden van 3 teefjes en 1 reutje. De vader is Alta Carya (FCI) Only You.

Voor meer informatie: Deep Creek’s Norwich Terriërs, Lobke Kwak,

Website: www.deepcreeks.nl

Email: info@deepcreeks.nl

Er zijn geen pupjes meer beschikbaar. 


Op 23 mei 2024

Zijn er 1 reutje en 2 teefjes geboren.

De trotse moeder is V.T. BUSCUSHOF CLAIRE en de trotse vader is KREATIN EXTRA TIME.
Fokker: V.T. Buscushof, Sonja Segers- Arendonk.

Website: www.norwich-en-norfolk-terrier.jimdosite.com
Wegens omstandigheden is er nog een teefje beschikbaar.laatste herziening 14 juli 2024